Tököli út 8.
2310, Szigetszentmiklós
[email protected]
+36 (30) 446 2717
Kövess itt is

7 módszer a hajnövekedés elősegítésére

1. Ne engedd, hogy a hajtüszőid eltömődjenek

A kosz, olajok és egyéb anyagok felhalmozódnak a tüszőknél és ez lassítja a haj növekedését. Használj csak hébe-hóba hajformázó szereket és minden hajmosásnál alaposan mosd le a sampont.

2. Használj hajadnak megfelelő sampont

A sampont arra találták ki, hogy kimossa a piszkot és a többi felhalmozódott anyagot a hajadból. Azonban ha nem megfelelőt használsz (pl száraz a hajad, de zsíros hajra való samponod van) vagy túl gyakran mosol hajat, azzal eltávolítod a természetes, esszenciális olajokat a hajszálakról, melyek puhán és egészségesen tartják azokat. Mit tehetsz? Használj regeneráló sampont, ami helyreállítja és egyben óvja a hajszálaidat és tapasztald ki milyen gyakran kell ténylegesen hajatmosnod. Általánosságban a heti 1-2 alkalom javasolt.

3. Minden hajmosáskor használj balzsamot

A festés, a hajegyenesítő vagy épp göndörítő forrósága idővel elvékonyítják a hajvégeket. Erre a legjobb megoldás, ha rendszeresen használsz balzsamot, ami segít bezárni a hajvéget és megvédi a további károsodástól.

4. Használj olajos kezelést vagy maszkot

Igen, a hajadra.

A hajvégek mindig jobban ki vannak téve a károsodnak, mint a haj többi része, ezért több törődésre van szükségük, mint amit a balzsam nyújtani tud. Használj egy héten egyszer maszkot vagy hajvégápoló szérumot, illetve próbálj ki egy olaj alapú kezelést. Válaszd azt, amelyik a leginkább tetszett és alkalmazd rendszeresen.

5. Szabadulj meg a pamut párnáktól

Válts szatén szövet párnára. Miért? Mert puhább a felülete, nem dörzsöl annyira, mint a pamut. Így kevésbé gubancos hajjal ébredhetsz.

6. Figyelj az étrendedre és vess be vitaminokat

Étrend-kiegészítő L-cisztein-tartalommal az egészséges hajért és körmökértSzámos nélkülözhetetlen tápanyagra van szükségünk, hogy új hajszálaink legyenek. Hogy a legjobbat tudd nyújtani, megfelelő mennyiségű vasat, B vitamint, cinket és proteineket szükséges fogyasztanod. Nem is olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik, de szerencsére léteznek speciálisan hajra kifejlesztett étrend-kiegészítők, melyek biztosítanak mindent, amitől hajad egészségesebbé válik.

7. Számítsd ki az idejét

A hajnövekedés idő. Ha mindent helyesen csinálsz akkor is. A legújabb kutatások szerint az átlagos hajnövekedés 15 cm évente. Ehhez matekozd ki, hogy mekkora hajkoronát szeretnél és ehhez még mennyit kell nőnie, így meglátod, hogy kb mikorra fog teljesülni. Légy türelmes és addig is gyönyörködj az egészségesen szépséges hajadban!

felhasznált forrás: www. oriflame.hu

Szólj hozzá a cikkemhez