Tököli út 8.
2310, Szigetszentmiklós
[email protected]
+36 (30) 446 2717
Kövess itt is

5 sminkhiba, amelyektől még idősebbnek látszik az arcod

Nem megfelelő alapozó használata

A nehéz, sűrű állagú alapozók megülhetnek a finom ráncokban és ezzel kihangsúlyozzák azokat. Ezért ahogy idősödsz, válassz egyre könnyebb textúrájú, hidratáló alapozót. A túl nagy mennyiség is erősíti a ráncokat, ugyanez igaz a matt púderekre is. Válassz inkább fényvisszaverő részecskékkel ellátott termékeket, ami arcodnak enyhe, sejtelmes ragyogást kölcsönöz.

Ne ragadj le a múltban

Sokszor az emberek azzal próbálnak fiatalok maradni, hogy a 10 évvel azelőtti külsejüket utánozzák – csakhogy ezzel éppen az ellenkezőjét érik el. Ne felejtsd el, a smink célja az, hogy saját szépségünkből a legtöbbet hozza ki. Ne használj évtizedekkel ezelőtt divatos módszereket, mint például a vastag szájkontúr, a túlszedett szemöldök vagy az éles, fekete szemkontúr, mert ezek évekkel többnek mutatnak a valódi korodnál.

Nem megfelelő pirosító használata

A pirosító használata azonnal felfrissíti az arcot, de ha nem a megfelelő árnyalatot választod, akkor éppen az ellenkezőjét érheted el. Kerüld a barnás színeket, mert ezek fakó, fáradtnak tűnő bőrt eredményeznek. Egy barackos árnyalat sokkal jobb választás, mert meleg, semleges és ragyogóvá teszi az arcod.

Csillámló, fényes szemfesték

Ezek a termékek textúrájuknál fogva meg tudnak gyűlni a ráncokban, melyek így mélyebbnek fognak tűnni. Ahogy idősödsz, válts más típusú szemfestékre. Egy szaténos vagy matt árnyalatot javaslok helyette.

Túlzásba vitt smink

Már ne bonyolítsd túl a sminked. Törekedj az egyszerű megoldásokra: kiváló minőségű szempillaspirál, hidratáló alapozó, barackos árnyalatú pirosító és természetes színű ajakrúzs – ennél többre nincs is szükség a szépséged kiemeléséhez, a végeredmény természetes hatású és üde lesz. Az erős sminket felejtsd el, hiszen ahogy idősödsz, egyre igazabbá válik a mondás: a kevesebb több.

Felhasznált forrás: www.oriflame.hu

Szólj hozzá a cikkemhez